Namdalscup

Namdalscup

Namdalscup arrangeres hvert andre år, og er et samarbeid mellom Namdal Skyttersamlag, Det frivillige skyttervesen (DFS) og Forsvaret. Namdal Skyttersamlag ble stiftet i 1970 av en gruppe skyteentusiaster som hadde et brennende ønske om å skape et samlingssted for alle skyttere i regionen. Namdal skyttersamlag holder i dag til på et flott skyteanlegg vi driver sammen med Namdal jegerforening og Olledalen skytterlag. Anlegget sto ferdig i 2007 og inneholder både utendørsbane, feltbane og innendørsbane. Namdal Skyttersamlag har helt siden 1982 arrangert Namdalscup hvert andre år. Arrangementet har vokst jevnt og trutt siden starten og er i dag et naturlig stoppested for alle skyttere som liker å konkurrere mot likesinnede. Under Namdalscupen konkurreres det i følgende skytterklasser; Baneskyting, feltskyting, stangskyting, felthurtigskyting og minneskyting. Namdalscupen er det største stevnet i regionen og har i gjennomsnitt 3000 påmeldte skyttere. Den største Namdalscupen noen gang ble avviklet i 2006 da hele 4350 skyttere var påmeldt til det 5 dager lange stevnet.

Baneskyting

Alle konkurranser i baneskyting avholdes på Namdal skyttersamlags anlegg nord for Namdal sentrum. Anlegget har 30 standplasser, alle utstyrt med elektroniske skyteskiver. I anledning cupen er det også satt opp egne tribuner med 450 sitteplasser og opp til 800 ståplasser. Under baneskytingkonkurranser vil det skytes med rifle, luftrifle, pistol opp til kaliber .35 og luftpistol. Det er egne klasser for kvinner, menn, juniorer og en egen handikapklasse.

Miniatyrskyting

Miniatyrskyting med .22 Long Rifle vil foregå innendørs og utendørs. Junior- og seniorskyttere vil skyte innendørs på 15 metersbane mens kvinne- og herreklassen vil konkurrere utendørs på 50 metersbane.

Feltskyting

Feltskyting har vært en del av Namdalscup siden 1986. Fram til klubbens eget anlegg som forventes å stå klart i 2020, avvikles feltskytingsdelen av Namdalscup på forsvarets anlegg sør for sentrum. Det vil bli konkurrert i feltskyting med rifle og pistol. Totalt er det 3 klasser for pistol og en klasse for rifle. Finfeltet hvor junior- og seniorskyttere vil konkurrere er det første feltet man kommer til når man ankommer anlegget. Grovfeltet ligger på baksiden av leiren, og militæret vil sette opp transport gjennom leiren for både utøvere og publikum.

Felthurtigskyting

Felthurtigskyting er en relativt ny klasse organisert under Det frivillige Skyttervesen. For dem som ikke kjenner til sporten kan vi fortelle at målet i felthurtigskyting er å treffe tre forskjellige feltfigurer på forskjellige avstander så raskt som mulig. Skytteren kan bruke maksimalt 6 skudd i sitt forsøk på å treffe alle tre figurene. Utøverne starter med et ladd, sikret våpen, stående med geværet ved foten. Under konkurransen kan utøverne benytte hvilken som helst av de tre skytestillingene. Eller det man kaller, skytestilling fri. Skytteren tar av sikringen og inntar skytestilling i det de hører kommandoen “Ild”. Figurene som brukes i felthurtigskyting er plassert på 3 ulike avstander. Den første skal være plassert på maksimalt 150 meters avstand, og en figur på maksimalt 225 meter og siste figuren på maksimalt 275 meters avstand. Skytterne vet ikke hvilke avstand de ulike figurene er plassert på, de vet kun hva som er maks tillatt avstand. En dyktig utøver kan fullføre øvelsen på ca. 10 sekunder. Felthurtigskyting er en meget spennende skytesport og drar større og større tilskuertall for hvert år.

Arrangement informasjon

Alle skyttere som ønsker å delta på Namdalscup må ha levert riktig utfylt utøverpapirer ikke senere enn 1 mai. For alle tilreisende anbefaler vi at man tar kontakt med enten turistkontoret eller Namdal skyttersamlag sine hjemmesider for tips og råd til overnatting. Påmelding til Namdalscup starter 1. November året før avvikling.

Namdal Skyttersamlag er stolt over hva vi som skytterlag har bygd opp gjennom snart 50 år, og vi ønsker å takke alle våre medlemmer og lokale støttespillere. Uten dere hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre.

Privacy Policy